gatra.jpg

Hvem Står Bak?

In My Experience er et nasjonalt pilotprosjekt som ble initiert av studiebynettverket StudyTrondheim i 2020. Prosjektet har fått tilskuddsmidler fra Helsedirektoratet, og utføres i samarbeid med byens studenter, Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit), Trondheim kommune og forskningsmiljøer ved NTNU.

Prosjektet skalerer nå opp det nasjonale arbeidet. Derfor intensiveres samarbeidet med nasjonale nettverk og initiativer som jobber med og for studenter. Målet er å snu den negative trenden i unges livskvalitet og fremme trivsel, sterke fellesskap og et mer helsefremmende studentliv.

Samarbeidspartnere

IME har siden oppstarten i 2020, samarbeidet med nettverk, initiativer og aktører som jobber sammen med, og for studentene. Samarbeid skjer nasjonalt og lokalt i Trondheim, og felles mål er drivkraften for samarbeid. IME ønsker å samle de gode kreftene for å nå ut til alle studenter, med ressurser og tilrettelegging for at studentene skal ha et godt og meningsfullt studentliv.

«Det er mange aktører som bidrar til å utgjøre en positiv forskjell for studentene, og ikke minst studentene selv! Dette gir håp for å kunne svare på spørsmålet Hva skaper gode studentliv, for alle studenter i Norge. TAKK til alle dere samarbeidspartnere som bidrar til å utgjøre en positiv forskjell for studentene, og for et helsefremmende samfunn!» (Veronica Skjetlein, prosjektleder IME).

Studentene:

Studentorganisasjoner og studentfrivilligheten, både lokale og nasjonale, er selve drivkraften for hva som skal til for å skape gode studentliv. Studentene er eksperter på sine egne liv og derfor vil deres erfaringer og ressurser være viktige for å kunne utgjøre en forskjell i hverdagen, for seg selv og sine medstudenter. IME samarbeid med Velferdstinget og Studenttinget i Trondheim. I tillegg er det nasjonale politiske organet NSO (Norsk studentorganisasjon) en viktig støttespiller og aktør i jakten på svarene for hva som skaper gode studentliv.

Samskipnadene:

IME samarbeider også med samskipnads-Norge, og spesifikt med Studenter spør, et nasjonal tjeneste som skal gjøre terskelen for studenter så lav som overhodet mulig, for å lufte sine bekymringer og spørsmål om fysisk og psykisk helse og studentlivet generelt.

Nettverk:

Det nasjonale nettverket Kompetansenettverk for studenters suksess i høyere utdanning tilrettelegger for kompetansedeling på forhold som kan bidra til bedre gjennomføring, resultat, trivsel og god psykisk helse for studenter innen høyere utdanning. Fokuset skal i hovedsak ligge på læringsmiljøet og rammene rundt undervisningen. Nettverket skal jobbe for å fremme samarbeid og innsikt på tvers av institusjoner, fag og profesjoner. Aktivitetene er forskningsbaserte, men skal først og fremst ha en praktisk tilnærming ved deling av arbeidsmåter og tiltak. Her møtes utdanningsinstitusjoner, samskipnader og studenter på tvers av studiesteder i Norge, for å drøfte viktige temaer, og for å utforske hvordan vi sammen kan skape mer kraft gjennom felles strukturer, mål og handlinger.

Forskningsmiljøer

StudyWell ved NTNU

er et samskapingsprosjekt som ledes av NTNU, med mål om å jobbe for bedring av studenters psykiske helse og livskvalitet, gjennom tjenestedesign og relasjonell velferd.

Prosjektet pågår frem til 2027, og er et partnerskapsprosjekt mellom flere fakultet og studieprogram ved NTNU, Study Trondheim, studentsamskipnaden (Sit) og kommunene i Trondheim og Gjøvik.

IME har samarbeidet med StudyWell for å knytte forskningen tettere på IME prosjektet og de tiltakene som prosjektet har utviklet. I tillegg har tjenestedesignmetodikk vært en viktig del av samskapingsprosessen som ble utviklet av IME prosjektet; «fra studenterfaringer til treffsikre og forebyggende tiltak sammen med studenter».

NTNU WellFare - Nordisk forskningssenter for livskvalitet og sosial bærekraft

utvikler samfunn som fremmer sosial bærekraft og livskvalitet for alle. NTNU WellFare bringer sammen forskere, praktikere, studenter og andre relevante aktører fra et bredt spekter av fag og sektorer for å lede frem til transdisiplinær og nyskapende forskning. NTNU WellFare jobber for å utvikle samfunn og velferdssystemer i en mer rettferdig, helsefremmende og sosialt bærekraftig retning. Senterets målsetninger og aktiviteter fokuserer på fire fokusområder som henger sammen med hverandre.

IME henter kunnskap om folkehelse, relasjonell velferd og mattering fra NTNU Wellfare. Prosjektet ønsker å knytte forskningssenteret tettere på tiltak, for å dokumentere hvilke effekter tiltakene har på studentenes psykiske helse.

Prosjektleder

Fra 01.08.2020 til 31.03.2023 var Siri Bjaarstad prosjektleder for IME.

Veronica Skjetlein gikk inn i rollen som prosjektleder for In My Experience fra 1.september 2023. Hun kom fra rollen som strategisk rådgiver i Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit). Der har hun jobbet med å skape meningsfulle studentliv de siste seks årene, og har lang erfaring fra strategi- og utviklingsarbeid med offentlige og private organisasjoner. 

344700717_973410410334156_1944055162562640844_n.jpg

Veronica kan kontaktes via e-post eller på +47 934 39 777.

IME - In My Experience ©2024

Vi bruker cookies. For mer informasjon trykk her.